Jag trodde den skulle smaka lite mer annorlunda

En ny smak som är limited edition har kommit ut när det gäller After Eight. Det finns fler smaker än vad jag visste när jag tittat runt, men när jag såg denna i butiken så var jag tvungen att köpa den och testa. Visst smakar den som den traditionella men med lite annorlunda smak.

En ny smak – Gin & Tonic

Den traditionella After Eight är en mintfylld mjölkchoklad som man ofta ställer på bordet när man har gäster. Eller som man tar med när man går bort som en liten fin gest till värden eller värdinnan. Jag vet inte varför men vi brukar ha den hemma till framför allt till jul. Det är ju då man köper chokladaskar och annat gott.

ny smak

Eftersom denna smak är en limited edition så får man passa på att handla flera om man tycker om den. Jag föredrar den traditionella i jämfört med denna men det var kul att testa den och känna skillnaden.

För er som fortfarande inte ätit After Eight så är det en choklad som består av fyrkantiga bitar av choklad med mintfyllning. Det är den traditionella och lanserades år 1962. Då var det Rowntree Mackintosh som sålde produkten i Sverige till år 1988 då Nestlé tog över produkten. Om man tittar noga på kartongen så finns det en logga. Den loggan föreställer ett ur och visarna är på några minuter över åtta.

Förrutom den traditionella smaken med mint och denna tillfälliga smak av Gin & Tonic finns också nedan smaker:

  • Irish cream – mjölkchoklad som är fylld med Irish cream smak
  • Dark – mörk choklad som är mintfylld
  • Kaka – mörk choklad med en mitt av mintkräm
  • Any time – pepparmyntspastiller som är överdragen med mörk choklad
  • Bag – mörk choklad med en mitt av mintkräm som säljs i påse
  • Mintkaffesmak – extra mörk choklad med kaffesmak
  • Vit choklad

Passade riktigt bra ihop med kaffe

ny smak

 

När jag gång nummer två smakade denna chokladbit tog jag den till en kopp kaffe. Då smälte smakerna ihop lite mer än att bara ta den som en chokladbit.