Det kommer fler och fler

Under pandemin var det många som köpte choklad i papper för att inte stå framför godisavdelningen. Det har funnits en hel del chokladsorter i papper under åren och jag tycker det kommer fler och fler. Vissa sorter som man känner igen i större förpackningar och vissa sorter som är helt nya.

papper

Trevlig att ha en skål hemma med choklad i papper

När mindre barn kommer vill man helst inte bjuda på choklad, men vid tillställningar när vuxna träffas är det trevligt med en skål med choklad. Då kan det se trevligt ut med choklad i papper. Det är självklart en smaksak, men vem gillar inte choklad.

Dom vanligaste och kanske mest populäraste chokladbitarna i papper är nog Plopp, Kexchoklad, Daim med flera. Sen finns det en hel del andra chokladbitar att välja emellan och köpa och bjuda på. Det man inte får glömma när man bjuder på dessa choklad bitar är att ha någonstans att kasta paperet så alla slipper gå omkring med papper i handen. Eller att det hamnar lite här och där.

Dessa små chokladbitar kan man hitta både i lösvikt i många butiker, men också i förpackade påsar. Varje år kommer du ut en chokladbit med en twist som till exempel Plopp med lakritssmak eller i en annan form. Eller som Daim som finns till exempel både i “platt” kaka och som en mindre chokladbit. Tycker man om kola så ska man köpa Choko som har en sån krämig och mjuk kola. Den finns i mörk choklad också.

papper

En annan favorit i papper är Marianne. Den har en god chokladfyllning täckt av en god krispig pepparmynta.

Choklad ökar produktionen av nitrat som gör så att blodkärlen vidgas. Mörk choklad är nyttigare då den innehåller mycket antioxidanter. Dessa minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.