Kina snacks

År 1961 lanserad Fazer ett nytt choklad snacks. Kina Snacks är ett paketerat choklad godis med vetepuffar som är överdragna med mjölkchoklad. Först hette dom Kinapuffar men för några år sedan bytte dom namn till Kina Snacks. När dom firade sitt femtio års jubileum tog dom bort kinesen som också var på påsen.

 

Ett gott choklad snacks

Dessa choklad snacks är super att ha i en skål på fredagsmyset eller på kalas. Alla Fazers produkter som produceras är gjorda på hundra procent producerad kakao. Kina finns också som en chokladkaka.

 

Choklad snacks

Majs eller vete?

Det är den gula påsen med Kina Snacks som är själv originalet. Det finns en till påse som ser likadan ut, men den är istället röd. Den gula påsen innehåller som tidigare skrivits av vetepuffar medans den röda är majspuffar. Majspuffarna är också överdragna med mjölkchoklad.

Choklad snacks

Mjölkchoklad

Det många kanske inte vet är att mjölkchoklad är mörk choklad. Den innehåller också kakao, kakaosmör och socker men det som gör färgen på choklad ljusare är mjölkpulver. Mjölkpulvret gör också att chokladen blir krämigare i smaken. Enligt EU måste mjölkchoklad som produceras innehålla minst tjugofem procent kakao. I Sverge innehåller dom flesta mjölkchoklad produkterna minst trettio procent. För ju högre kakaohalt som finns i en produkt ju mer smak är det på produkten. Vill man ha en chokladbit med mer smak så ska man välja mörk choklad med mycket hög kakaohalt i.

Det man ska tänka på när man tittar på en chokladkaka och dess kakaohalt är att står det till och med så högt som sjuttio procent kakaohalt så är det inte riktigt sant. Dessa sjuttio procent är den totala mängden av kakaomassa och då gäller det både torrsubstans och kakaosmör. Sen skriver man sällan ut hur stor procent av det som är just fettet. Men det är ju inte så långt ifrån.