Detta visste du inte om choklad förrän du började läsa den här bloggen som handlar om choklad.

Tex så är dammsugare doppade i choklad och innehåller både marsipan och mycket socker. En av de mest söta bakverk som finns är just nedan dammsugare. Sedan har vi också chokladbollen som brukar variera i sitt innehåll.

Du undrar säkert vilket choklad som är den finaste och dyraste sorten?

Bäst i test är Valrhonas choklad enligt de som har fått sitta i en panel och valt ut den bästa. Även deras mjölkchoklad smakar bättre än alla andra märken.

Om du ska baka så ska du också då använda Valrhonas choklad för då får du verkligen bakverk utöver det vanliga. Många använder mörk choklad i bakverk, men prova gärna ljus choklad så ska du se en helt annan smakupplevelse.

Kort historia om chokladmärket Valrhona

Valrhona är ett franskt företag som tillverkar och marknadsför nästan bara chokladprodukter i olika storlekar och sorter. Valrhona grundades av den franske konditorn Monsieur Guironnet 1922 i den lilla staden Tain-l’Hermitage i Hermitage, ett vindistrikt nära Lyon. Alltså här hittar du både fina viner och så klart chokladen Valrhona. Valrhona har fem dotterföretag och 60 lokala distributörer runtom i världen bl.a i Sverige har du denna choklad.

För länge sedan fanns en godisbutik som hette Söta Maja i Uppsala på Svartbäcksgatan dvs gågatan. Här fanns otrolig fin choklad som man kunde köpa bl.a Valrhona i olika sorter. Det fanns även blockchoklad i detta varumärke som var otroligt populärt men otroligt dyrt också.