När man ska bjuda hem flera gäster så är det alltid enklare att beställa god mat och äta tillsammans än att i flera timmar innan behöva förbereda allt ensam.

Du kan antingen be dina vänner att hjälpa dig eller så får du stå ensam i köket och fixa till allt. Enklaste sättet är att anlita catering som ser till att du och dina vänner har mat och dryck så att du kan förbereda andra saker i stället för maten.

Minns en familj som skulle fira att dottern i huset hade tagit någon typ av examen på universitetsnivå. Denna tjej som hade tagit sin examen satt tillsammans med sin mamma, systrar och moster för att laga mat till alla inbjudna gästerna. Det sägs att de höll på ända till klockan fyra på morgonen för att laga mat. När gästerna väl kom hade de varit så trötta att de inte ens orkade engagera sig i sina gäster. Detta är risken om du ska laga all mat själv i tron på att du är superkvinna eller supermannen.

Därför är det alltid enklare att anlita företag som är expert på sina områden kring mat och catering. Du kanske ska döpa ditt barn och behöver beställa mat eller fira en födelsedag. Vad det än är du ska fira så är det bästa du kan göra är att beställa färdig mat så slipper du stå på benen ända in på morgonen som ovan tjej fick göra. Nu med facit i hand inser både den tjejen och hennes mamma att de borde ha beställt mat.

Hur skapar du ett lyckat event?

En lyckad event är alltid det bästa för dina gäster för de ska komma ihåg eventet flera år senare. Det är ju så glad god mat och dryck och de har dessutom fullständiga rättigheter så du kan känna dig trygg.

  • En bra gästlista bjud bara in folk du själv trivs med
  • Börja planera i god tid så du slipper all stress
  • Ha ett roligt tema tex att alla ska klä sig i rosa män som kvinnor
  • Be folk komma hungriga så att du är säker på att de också äter maten
  • Servera och duka upp allt fint så att det känns som Nobelfesten
  • Klä ut en av gästerna så får resten gissa vem som är bakom maskerade och ge också några ledtrådar då blir det desto roligare att vara med denna gissningslek.
  • Skriv på inbjudan när eventet börjar och slutar så att folk vet när de ska dyka upp och även när de bör ge sig av från eventet.

Håller du dig till ovan punkter kommer du att få ett garanterad rolig event och glöm ej ta mingelbilder som du sedan kan spara inför framtiden. Man vill minnas alla goda stunderna för att aldrig glömma bort hur roligt man hade det tillsammans.