Det är viktigt med studier för att man ska komma någon vart här i livet.

Det är också viktigt med en god hälsa för att vi ska kunna orka studera. Hur roligt är det tex att studera om man lider av migrän flera gånger i veckan. Det blir dessutom svårt att planera livet och sina studier om man hela tiden går omkring med huvudvärk och migrän.

Först och främst ska du ta hand om din hälsa och inte ta så mycket värktabletter. Försök att gå ut och gå i naturen för att få frisk luft för då kommer du att orka mer.

När du väl orkar mer kan du börja studera och på det få en bättre hälsa. När vi människor inte vet vad vi ska göra i framtiden så kan det skapa en stress i sig. Därför kan det vara bra att studera i stället för att gå omkring och vara sjukskriven. När du studerar på distans så kommer du också glömma bort varför du var sjukskriven. Helt plötsligt har du bättre självförtroende och en bra merit som för med sig mer avslappnad inställning till att byta jobb.

Många som sjukskriver sig trivs inte på jobbet. Då kan det vara bättre att studera och lära sig något nytt än att vara på banan igen och vantrivas på sitt jobb. Det är också bra att byta jobb och byta uppgifter för att känna sig mer levande.

Alla människor mår bättre av frisk luft och detta gör extra gott om du sedan ska studera.specialist om du är sugen på att göra något nytt i livet. En förändring i livet kan förändra allt i livet.

Ta gärna långa promenader med din hund eller en trevlig granne. Ju längre sträcka du går desto mer motiverad blir du när du kommer hem igen. Det spelar sedan ingen roll om du bor ute på landet eller mitt i centrum. För all promenad kan göra dig gott prova ska du se.