Vilken hudvård behöver man?

Vilken hudvårdsrutin bör man ha?

Man kan ha hur mycket produkter man vill när det gäller hudvård. Det är viktigt att se till att produkterna fungera bra tillsammans bara. Syror kan reagera fel med varandra om man använder olika märken. Så hör med din hudterapeut så att dina produkter ger dig det bästa resultatet.

Rengöring

– En rengöring gör rent huden från damm, smuts och små partiklar. Tvätta gärna huden två gånger. Första gången för att få bort smink och andra gången för att verkligen rengöra själva huden.

Ansiktsvatten

– Ansiktsvattnet gör rent lite djupare och förbereder huden för krämen. Man kan också ha ett ansiktsvatten med bara fukt, då är det inte rengörande.

Kräm

– Dagkräm, nattkräm eller en 24 timmars kräm, vad bör man välja? Olika märken har olika uppbyggnad. Allt beror på vilket resultat du vill ha på din hud. Har du inga problem med din hud så brukar 24 timmars krämen fungera bra. För dig som har någonting du vill jobba på så kanske en dagkräm och en nattkräm passar bättre.

Ögonkräm

– Ögonkräm är till för området runt ögat. Där har vi tunnare hud än resten av ansiktet och därför behöver vi en kräm som inte är lika tung som en dagkräm eller nattkräm. Om du är yngre så kan du börja med en lättare gel och när vi blir lite äldre så har vi lite tyngre ögonkräm.

Peeling

– Tar bort döda hudceller och ger dig en finare lyster i huden. Det finns olika peelingar, syra, enzym eller kort. Testa dig fram för att se vilken peeling som passar dig bäst. Peeling ska användas ca en gång i veckan beroende på vilken peeling du väljer.

Ansiktsmask

– Här kan du ha hur många masker som helst! Fukt, rengörande, antiage. Olika konsistenser och det är så kul att testa sig fram. Gör det du också! Man kan ha många olika masker i badrumsskåpet, sen är det bara att plocka fram den masken som passar just den veckan. nu under vintern är en riktigt bra fuktmask ett måste!

Alla väljer olika hudvård. Är man intresserad av organisk hudvård så är super, de finns på Nordic Beauty Bar.

Nordic Beauty bar satsar på organisk naturlig hudvård och samtidigt på kvinnligt företagande och det vill man verkligen stödja. så ska du shoppa loss på organiska produkter så är det här du bör göra det!