När är den bästa tiden att börja planera för sin pool?

Hör du till en av dem som har sneglat på pool i några år? Kanske har grannen skaffat en riktigt snygg pool och du hade mer än gärna svalkat dig där under sommaren. Då är det dags att börja planera för att bygga pool på hösten.

Att bygga pool är ingenting du bör göra i en handvändning. Det är viktigt att tänka igenom alla de olika stegen.

Placering

Vart nånstans i din trädgård vill du ha din pool? Ska det vara sol hela dagen? Kvällssol? Skugga på eftermiddagen? Tänk på att inte placera poolen för nära några träd eller buskar som snabbt kan skräpa ner i den. Det är bra med yta runtomkring poolen av flera anledningar. Dels är det lättare att hålla rent i poolen men det är också skönt om det är smidigt att kunna ta sig fram till poolen utan att behöva kryssa mellan hallonbuskar i sina badkläder.

Storlek och syfte

Vad kommer ni primärt använda poolen till? Är det en pool för barn eller barnbarn att leka i? Kommer ni främst ligga och flyta på luftmadrasser i poolen? Ska den användas till motionssim? Ska man kunna sitta i vattenbrynet? Ska den imponera på folk men inte användas så ofta? Långsmal eller nästan rektangulär? Alla dessa frågor bör besvaras innan du går vidare till nästa steg.

Utseende

Precis som du väljer tapeter i ett rum kan du välja olika typer av poolduk, så kallad “liner”. Den bestämmer vilken färg du kommer att få på din pool i slutändan. Det kan vara värt att tänka på eftersom du kommer se poolen en hel del.

Tillbehör

Vill du kunna träna simning i din pool så finns det coola tillbehöret jetstream som ger ett naturligt motstånd i poolen. Perfekt för dig som vill kunna träna hemma. Du kan också välja tillbehör som olika typer av trappor. Stege på ut – eller insidan av poolen. Kanske några steg som man kan sitta och glassa på om förmiddagarna. Du kan också välja att ha ett vattenfall (!) i din pool.

Kostnad

Innan du bestämmer dig för alla dessa saker, kanske borde denna punkt varit högre upp, så måste du såklart sätta en budget. Det kan snabbt skena iväg annars när man ska köpa pool, det finns många roliga saker att handla och allt som inte ryms inom budgeten får prioriteras bort (om man inte vill öka på sin budget då såklart).